Bekijk JOUW® op

De Koperen Hoogte

De Koperen Hoogte, is een restaurant en hotel opvallend gevestigd in een voormalige watertoren langs de A28 nabij Zwolle.


Watertoren 'De Lichtmis' is sinds haar bouw in 1932 voor Nieuwleusen, de wijde omgeving en voor reizigers over de A28 een karakteristiek en markant gebouw. Door de Waterleiding Maatschappij Overijssel wordt deze toren niet meer gebruikt voor waterdistributie. Gezien de hoge onderhoudskosten werd afbraak gevreesd. Dit zou betekenen dat de watertoren als beeldbepalend element in het landschap zou verdwijnen. In augustus 1983 heeft de WMO te kennen gegeven de watertoren te willen afstoten.

Om hergebruik, en daardoor behoud, van de markante watertoren mogelijk te maken is Hennie van der Most in 1993 gevraagd om het gebouw 'nieuw leven in te blazen'. Hij bedacht een unieke invulling van de toren, die bovendien een toegevoegde waarde zou moeten vervullen op de bestaande voorzieningen in de regio. Een uniek hotel met terras aan het water, Grand cafe op de begane grond waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch en/of diner, uniek culinair draaiend restaurant "La Tour" met Franse keuken en visvijver "De Koperen Plas" voor de echte visliefhebber.

 

TOP