Bekijk JOUW® op

Nieuws

Terug naar overzicht

Mercedes-Benz Roadster Rally eindigt in Zwols feestje

9 juni 2014

JOUW® bureau in team-Wensink op podium tijdens Mercedes-Benz Roadster Rally.

Afgelopen zaterdag werd de eerste Nederlandse editie van de prestigieuze Mercedes-Benz Roadster Rally gereden. De route leidde 30 koppels, elk geëquipeerd met een hagelnieuwe Mercedes cabrio, vanuit het Utrechtse hoofdkantoor van het automerk via prachtige, zonovergoten weggetjes over de Veluwe naar de finishlocatie Librije’s Zusje in Zwolle.

Wensink, een van de grotere Mercedes-Benz dealerbedrijven in Nederland, besloot hoog in te zetten en schreef zich met twee equipes in voor de sportklasse van deze kaartlees—behendigheidsrally en nodigde daarvoor team PEC Zwolle (Van Wonderen/Wiersma) en team JOUW® bureau (Soree/Steevensz) uit om een gooi te doen naar de prijzen.

Bij het opmaken van de tussenstand tijdens de lunch in de Echoput in Apeldoorn zag het voorlopig klassement er goed uit, maar na een pittig middagprogramma met maar liefst vier trajecten was het onduidelijk of Wensink haar ambities waar zou maken. De uitzetter Classic Events, bekend van de grootste internationale evenementen met historische rallywagens, had er voor gezorgd dat het spel tot op het laatste moment spannend zou blijven.

Peter Zijlstra, manager Marketing & Communicatie van Mercedes-Benz Nederland, bouwde die spanning tijdens de prijsuitreiking in de binnentuin van Librije’s Hotel verder op. Natuurlijk was “iedereen winnaar”, vanwege de prachtige dag, het mooie weer en de fantastische rijervaringen. Maar om de drie plekken op het podium van de sportklasse was hevig gestreden. Op de derde plek finishte team PEC Zwolle (Van Wonderen/Wiersma) met slechts 50 strafpunten.

De eerste plek werd ex-equo ingekleurd door team JOUW® bureau (Soree/Steevensz) en Van Leeuwarden/Van de Coevering uit Rosmalen elk met slechts 40 strafpunten. Waarmee de dag feestelijk én heel erg Zwols eindigde ín het centrum van Zwolle met twee Zwolse equipes op het podium uit het Zwolse team van Wensink. Het ere-metaal? Ook al Zwols. Een set van 15 blikjes Original Spices van Jonnie Boer, die de prijzen met zijn partner Thérèse eigenhandig kwam langsbrengen.

Foto’s: © 2014 - Ron van de Slik

De start van de Mercedes-Benz Roadster Rally bij het hoofdkantoor in Utrecht:

 

 

Team PEC Zwolle (Van Wonderen/Wiersma):

 

 Team JOUW® bureau (Soree / Steevensz):

 

Team Van Leeuwarden/Van de Coevering:

 

 

Het ere-metaal:

 

TOP