- oktober 2022
Portfolio lectoraat
Boek & presentatie
Penta Nova beschrijft het boek als volgt: “Woorden, waarden en werkelijkheid is een boek voor een school die zijn pedagogische en maatschappelijke opdracht serieus neemt. Waardengericht werken is namelijk geen luxe, maar een voorwaarde voor waardevol onderwijs.”
Lees het artikel van Penta Nova over het boek en de presentatie hier.
Vormgeving portfolio
Een waarde(n)volle ontdekkingstocht. De naam van het gecreëerde portfolio. Een compact boekje, met een uitgebreide inhoud. Penta Nova spreekt dank en waardering uit naar alle partijen die de vorming van en deelname aan de kenniskring mogelijk hebben gemaakt. Ook kan de lezer in verschillende hoofdstukken kennismaken met de leden van de kenniskring, hun verwachtingen, ontwikkelingen en enkele voorbeelden van de resultaten. Daarnaast wordt stilgestaan bij de resultaten van het onderzoek, om vervolgens vooruit te blikken op de volgende fase van het innoveren en ontwikkelen van het werkveld.
Het portfolio is hiermee een fysieke, tastbare vorm van ‘het stokje dat wordt doorgeven’.
Het resultaat
- Concept / opmaak portfolio
- Creatie / uitwerking
- Realisatie / drukwerk
Het ontwerp
De wens was om in het ontwerp van het portfolio een duidelijke verbinding te maken met het boek en met Penta Nova. De uitdaging hierin was echter dat het niet als ‘afleiding’ van het het boek moest aanvoelen, maar meer als een soort ‘bonus’. Dit hebben wij gedaan door verschillende punten uit de huisstijl van Penta Nova in ons ontwerp te benutten, maar bewust op een subtielere wijze te verwerken.
Kleurcombinatie
Dit zie je bijvoorbeeld terug in de blauw-oranje kleurcombinatie. Deze komt enkel terug in de koppen, in de lopende tekst en bij de paginanummering van het portfolio. Verder is de basis van de pagina’s met name wit gelaten. Dit zorgt voor een frisse uitstraling, leidt niet af van de inhoudelijke informatie van de sprekers en benadrukt het gevoel van het lezen van een ‘naslagwerk’.
Vormgebruik
Daarnaast zie je de huisstijl van Penta Nova ook terug in het gebruik van de afgeronde vormen. Terug te zien op de kaft, bij de paginanummering en subtiel op de achtergrond van de bladzijden. Het portfolio is hiermee duidelijk te herkennen als een Penta Nova communicatiemiddel, maar neemt niet onnodig aandacht weg van het boek.
Heb je deze ook al gezien?
JOUW® Kerstuitje